Konopný verzus srvátkový proteín
Konopný protein:
Rastlinný pôvod
Konopný proteín sa vyrába z konopných semienok. Pri výrobe proteínového prášku nedochádza k tepelnej úprave = vysoký obsah bioaktívnych frakcií a enzýmov.
Ľahko stráviteľný
Obsah vlákniny pôsobí priaznivo na črevný trakt.
Esenciálne mastné kyseliny a plný počet aminokyselín
Jedinečný zdroj telu prospešných nenasýtených mastných kyselín omega 3 a 6 a všetkých 23 aminokyselín .
Bez alergénov
Obsahuje iba prírodné ingrediencie. Konopný proteín má sám o sebe lahodnú orieškovú chuť.
Srvátkový proteín:
Živočíšny pôvod
Srvátkový proteín sa vyrába z tekutiny vzniknutej ako vedľajší produkt výroby syra. Pri výrobe dochádza k tepelnej úprave, tá ničí schopnosť proteínov riadiť a urýchľovať biochemické reakcie v tele.
Nadúvanie a kŕče
Nadmerná spotreba vedie k nadúvaniu a kŕčom. Spôsobuje črevnú toxémiu.
Nezdravé tuky
Obsahuje iba nasýtené tuky a cholesterol.
Alergény
Nevhodný pre tých, ktorí trpia alergiou na laktózu.
Chemicky upravený
Väčšina srvátkových proteínových doplnkov je zmiešaná s umelými prísadami a sladidlami, aby boli čo najchutnejšie.
Zdroj: https://www.zelenazeme.cz/konopny-magazin/konopne-produkty/632-konopny-vs-syrovatkovy-protein